Ρητινενέσεις - Τσιμεντενέσεις

Οι ρητινενέσεις είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται για την αποκατάσταση των ρωγμών του οπλισμένου σκυροδέματος. Με την τεχνική αυτή γίνεται αρχικά σφράγιση της ρωγμής και τοποθέτηση ακροφυσίων ανά τακτά διαστήματα και έπειτα εισπίεση λεπτόρευστης εποξειδικής ρητίνης. 

Οι τσιμεντενέσεις είναι μία τεχνική που εφαρμόζεται για την αποκατάσταση και ενίσχυση των φερουσών τοιχοποιιών-λιθοδομών. Με την τεχνική αυτή γίνεται αρχικά σφράγιση των αρμών της τοιχοποιίας (πρόχειρο αρμολόγημα) και τοποθέτηση σωληνίσκων σε κάνναβο. Έπειτα γίνεται η παρασκευή και εισπίεση τσιμεντενέματος (σε χαμηλή πίεση) με σκοπό να γεμίσουν τα κενά που βρίσκονται στο εσωτερικό της τοιχοποιίας. Το τσιμεντένεμα είναι ένα μίγμα τσιμέντου, νερού και άλλων πρόσμικτων που παρασκευάζεται κάθε φορά ανάλογα με τον τύπο της τοιχοποιίας ώστε να είναι απολύτως συμβατό.

Το αρμολόγημα είναι επίσης μία από τις τεχνικές αποκατάστασης λίθινων κατασκευών (διατηρητέα κτίρια, μοναστήρια, εκκλησίες, μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος).  Εφαρμόζεται αφενός σε περιπτώσεις αποδιοργανωμένων φερουσών τοιχοποιιών και αφετέρου σε διακοσμητικές επεμβάσεις.

Η Επιδόμος A.E. διαθέτει ΜΟΝΙΜΟ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, και εγγυάται την άρτια εκτέλεση ρητινενέσεων και τσιμεντενέσεων.